Annonse

torsdag 14. januar 2016

Norske pannekaker á la Amerika

Har du noen pannekaker til overs etter  en middag med pannekaker, bacon og ertesuppe, kan du lage en herlig frokost.

De tradisjonelle amerikanske pancakes er tykke som sveler og spises tradisjonelt med lønnesirup.

Jeg ville prøve en norsk variant: pannekaker med lønnesirup, blåbær- og bringebærsyltetøy og brunost.








Slik gjorde jeg:
Varm pannekakene noen sekunder i mikroen, ta ut og smør på et tynt lag med lønnesirup. Så hadde jeg på et lag syltetøy og hadde noen skiver brunost oppå.


Til slutt rullet jeg sammen pannekakene og delte rullene i to.


Sammen med en kopp sterk, nytrukket kaffe har du nok energi til resten av dagen.

Om du ikke har pannekaker fra før, lager du de slik:

Ingredienser:

  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 4 egg

Slik gjør du:
Lag røre av mel melk og salt. Pisk inn eggene ett av gangen. La røren svelle en halv time.
Stek pannekakene i varm stekepanne med litt smør til de er gyldenbrune på begge sider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar