De tradisjonelle amerikanske pancakes er tykke som sveler og spises tradisjonelt med lønnesirup.
Jeg ville prøve en norsk variant: pannekaker med lønnesirup, blåbær- og bringebærsyltetøy og brunost.
Slik gjorde jeg:
Varm pannekakene noen sekunder i mikroen, ta ut og smør på et tynt lag med lønnesirup. Så hadde jeg på et lag syltetøy og hadde noen skiver brunost oppå.
Til slutt rullet jeg sammen pannekakene og delte rullene i to.
Sammen med en kopp sterk, nytrukket kaffe har du nok energi til resten av dagen.
Om du ikke har pannekaker fra før, lager du de slik:
Ingredienser:
- 3 dl hvetemel
- 5 dl melk
- 1/2 ts salt
- 4 egg
Slik gjør du:
Lag røre av mel melk og salt. Pisk inn eggene ett av gangen. La røren svelle en halv time.
Stek pannekakene i varm stekepanne med litt smør til de er gyldenbrune på begge sider.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar