Annonse

onsdag 16. september 2015

Svinaktig godt med nakkekoteletter og risotto

Kjøper du koteletter til helga, kan du like gjerne kjøpe så mange at du har et par til overs til onsdag. En mild og fin gryterett med risotto til er knall, sånn midt i uka





Dette trenger du til to personer:
2 store nakkekoteletter
1/2 løk
1 stor gulrot
Litt sellerirot
en stor neve små blomkå-lbuktter
2 fedd hvitløk
Litt tørket sopp
ca en halv liter kraft

1/2 pakke Superbra Risotto med soltørket tomat.

Slik gjør du:
Del opp kotelettene i passe munnfull-biter og grønnsakene i ca 1x1 cm store biter. Løken grovhakkes og hvitløken finhakkes.

Risottoen settes i gang, etter instruksjonene på pakken.

Så stekes svinekjøttet i en stekepanne, mens grønnsakene surres i litt smør i en stekepanne med høye kanter. Tilsett kraft til grønnsakene og la de trekke. Så snart kotelett-bitene har fått farge helles de oppi til grønnsakene og pannen kokes ut med litt kraft.

Så er det bare å la det hele trekke til grønnsakene og kjøttbitene er møre og risottoen er ferdig. (husk smør og revet Manchego til risottoen)

Jeg bruker litt jevning for å få en fløyelsmyk konsistens på sausen til grønnsaker og kjøtt.

Krydres med salt og pepper og litt chili i tillegg til en god dæsj Provence-krydder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar