Annonse

mandag 14. september 2015

Hjemmelagde fiskekaker med råkost og smørdampet kål

Typisk mandagsmat her hos oss. Når vi lager fiskekaker lager vi såpass mye at vi fryser ned et bra antall middager. Da er det bare å tine kakene noen timer på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet natta over.

Tilbehøret kan varieres og her er de servert med revne gulrøtter, mandelpotet og smørdampet kål.



Revne gulrøtter er rett og slett gulrøtter som skrelles og rives på et fint rivjern. Så tilsetter du en dæsj sitronsaft og litt sukker, salt og pepper. Her må du smake deg fram slik at du får den riktige balansen mellom surt og søtt. Så tilsetter du litt kaldt vann og dekker til bollen og setter den i kjøleskapet.

Smørdampet kål er enkelt. Du snitter opp kål i passe biter ig lar det trekke en stund i vann tilsatt salt, pepper og revet muskat. Når kålen så vidt er mør, heller du av mesteparten av kokekraften og lar den stå en stund.

Og da er det bare å servere.

Enkel mandagsmat som smaker skikkelig av fisk og med et sunt og godt tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar