Annonse

lørdag 23. januar 2016

Tacopai - flott alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen




Lettere å spise, saftigere og med masse gode smaker. Tacopai er blitt en favoritt her i huset. Og blir det rester er det enkelt å varme opp til en liten lunsj eller kveldskos.

Jeg bruker ferdig paideig, dels av latskap, men også fordi det gir et godt resultat

Du trenger:
  • 400g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 ss smør til steking
  • 1 løk
  • 3 hvitløksbåter
  • 1 rød paprika, eller to halve i ulik farge
  • 1 pose tacokrydder
  • 1,5 dl matyoughurt
  • 2 dl revet god gulost
  • 1 dl revet Manchego
  • 2 egg
  • 1 dæsj rømme
  • 3/4 boks maiskorn
  • 12-15 cherrytomater
  • noen blader bladpersille
  • salt og pepper og litt chilipulver
  • basilikumblader
  • Litt hjertesalat

Slik gjør du:Start med å steke karbonadedeigen. Tilsett tacokryddder og rør rundt. Tilsett ca en dl vann og rør rundt. La det stå og småkoke til nesten alt vannet er kokt inn. La kjøttet kjøle seg ned. Svi av skinnet på paprikaen og del den i små biter. Hakk løken og hvitløken og ha disse i en panne med litt smør og la de surre til løken er blank. Tlsett så paprika og la det surre litt til før det tilsettes kjøttet.

Riv Manchegoen og gulosten. Tlsett manchegoen til kjøttet og rør før du tilsetter eggene, maiskornene og et par skjeer rømme og rør litt til det er jevnt fordelt. Smak til med salt, pepper og litt chilipulver.

Ha paideigen i en godt smurt paiform, jeg bruker en i metall med løs bunn. Prikk deigen med en gaffel og forstek i ca ti minutter ved 200 grader.

Ta ut paiformen og ha oppi fyllet. Stikk ned halve cherrytomater og ha over den revne gulosten. Sett inn formen i ovnen igjen og la paien steke i 30 til 40 minutter til osten er gyldenbrun.

Ta ut paien av ovnen og la den få sette seg litt før du tar den ut av formen og legger den pent på et fat. Legg på noen bladpersille-blader til pynt og server med en klatt rømme og litt salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar