Annonse

onsdag 20. januar 2016

Mølje på Nord-Norsk - Skrei, lever og rogn

Dette er nesten religiøs mat. Typisk sesongmat er det også, og langt fra alt som minner om oppdrettsfisk. Superfersk Skrei med lever og rogn er stappfullt av omega 3 og riktige fettstoffer, proteiner og annet som skal til for å holde på humøret og potensen i mørketida.



Til to personer trenger du:

ca 600 g skrei
ca 400 g rogn
ca 250 g lever
1/2 løk
flatbrød og smør
tyttebær
salt og pepper, laurbærblad, grovsalt og litt chilli


Slik gjør du:

Rens leveren for hinner og del den opp i biter.
Kutt løken i småbiter
Pakk inn rognen i matpapir med godt med salt og pepper inni pakken.
Strø finsalt på skrei-stykkene og la de ligge i en halvtime.

Ha leveren i en kjele med vann som akkurat dekker leveren, sammen med løken og salt og pepper og chilli. La det koke ca 20 minutter.
Kok rogna i ca en halv time avhengig av størrelsen.
Skreien trekker i rikelig med vann med en neve grovsalt i 10 - 14 minutter eller til fisken løsner fra benet.

Så er det bare å servere. Ekte Nord-Norsk mølje nytes med melne poteter, flatbrød med smør og pils og dram eller en kraftig rødvin.

Noen påstår at om du serverer litt rørt tyttebær til, vil du slippe disse typiske små oppgulpene med lever-smak etterpå.

Og da er det bare å passe på sofaen resten av kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar