Annonse

søndag 24. januar 2016

Andepaté med ripsgele

Det følger med innmat når du kjøper en hel and. De kan enten brukes til en fantastisk saus, eller du kan lage en super andepaté.  
En forrett du virkelig kan være stolt av! Om du ikke har hel and, kan det hende du kan få kjøpt innmat om du har en trivelig slakter i nærheten

Dette trenger du:
ca 125 gram innmat fra en and 
ca 55 g andefett
1/4 løk, finthakket
1 dl melk
1 lite egg
1/2 ss mel
1/2 ts salt 
litt malt pepper
1 finthakket ansjos 
noen pistasjenøtter




Slik gjør du:

Ha alt unntatt nøttene i en Foodprocessor og kjør til en glatt masse. Plasser pistasjenøttene jamt i massen. Fordel massen på en matfilm og rull sammen til en fin rull. Snurr begge endene slik at du får en pølse.

Vakuumer pølsen og legg den i SousVide på 85 grader i en time. Ta ut av vannbad og legg isvann for rask nedkjøling. La den ligge over natten i kjøleskap for at smakene skal få sette seg.

Skær i passe tykke skiver og server med godt flatbrød og hjemmelaget ripsgele.

Innmaten ligger ofte med i anden når du kjøper hel and. Har du en flink slakter i nærheten, kan det hende de har innmat liggende.

Andefett finnes inne i anden, men om du kjøper andeconfit følger det med andefett. Dette kan brukes flere ganger. Ta vare på det og frys ned til senere bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar