Annonse

fredag 5. februar 2016

Andeconfit med fennikel- og appelsinpuré


Så fransk som det er mulig, nesten som snegler eller gåselever. Du lager det av andelår som får kose seg i andefett til en mør og fantastisk konsistens. Så legges lårene ned i andefettet og kan oppbevares i lange tider. Når de skal brukes, tas de ut og får en tid i ovn på 200 grader til de er gjennomvarme og skinnet er sprøtt. Andefettet må man ta vare på og bruke til annen matlaging. Poteter stekt i andefett er utrolig godt.



Nå må jeg innrømme at det er kommet et produkt på markedet som gjør det mulig å få et supert resultat uten alt det arbeidet. Det er to lår med masse godt andefett vakuumpakket og kan kjøpes i velassorterte butikker.

Det er bare å klemme ut innholdet i pakken over i en ildfast form og følge anvisningen på pakken.

Jeg synes tilbehøret er viktig når en skal servere en rett med såpass mye fett (husk at dette er sunt fett) å servere noe med syre som balanserer. Derfor serveres ofte andeconfit med appelsinsaus.

Denne gangen valgte jeg å lage en fennikel- og appelsinpuré.

Slik gjør du: Halvparten av en middels fennikel finhakkes og has i en gryte med saften og revet skall av en stor appelsin. Kok til fennikelen er mør og ha det hele over i en beholder tilpasset stavmikseren og kjør det sammen til en puré. Ha pureen tilbake i kjelen og smak til med salt, pepper og evt. sukker. Er pureen for tyntflytende koker du den inn til passe konsistens, er den for tykk tilsetter du litt mer appelsinsaft.

Som dere ser serverte jeg også ovnsstekte småpoteter til.

God matopplevelse!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar