Annonse

søndag 22. november 2015

Stigs beste elgpai

En elgpai som hever seg og blir gyldenbrun er et kunstverk i seg selv!


Paideig er enkelt. Den kan lages i kjøkkenmaskin eller for hånd. Bland raskt sammen 3 dl hvetemel, 125 g smør og 3 ss iskaldt vann. Ikke arbeid for mye med deigen. Pakk den i plast og la den ligge i kjøleskapet en time.

I en skikkelig pai er det fyllet som gjør susen. Får du tak i elgskav er det grunnlaget for superpaien.

Stek elgskavet (ca 400g) i en glovarm stekepanne og tilsett en opphakket løk og litt skogssopp. Soppen kan være fersk eller tørket. Er den tørket må den få et lite opphold i varmt vann først. Krydre med salt og pepper og litt viltkrydder. 5 - 6 knuste einebær er også supert. La det hele få kjøle seg ned.

Bland sammen 5 egg og to dl Creme Fresh pluss et par dl fløte. Riv 250 g ost. Det kan godt være Jarlsberg, men også andre smaksrike oster kan brukes.

Smør paiformen og kjevle ut deigen og legg den i formen. Prikk deigen med en gaffel og forstek i ca 10 minutter ved 200 grader. Bruker du ferdigdeig fra kjøledisken i butikken, trenger du ikke å for-steke.

Ha kjøttfyllet oppi og hell over eggeblandingen og den revne osten.


Stek i ovnen i ca 40 til 50 minutter til den er gyldenbrun.

Server den sammen med en enkel salat med løkringer, tomater og fetaost, litt olje og salt og pepper.

Lag gjerne en dressing av litt creme fresh, tomatpuré, chilipulver, paprikapulver og litt salt som serveres ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar