En stew eller på godt norsk; gryterett er ypperlig når du vil ha en trivelig søndag uten for mye matlaging og stress.
Den meste kjente stewen er nok Irish stew som det finnes et utall varianter av. Fellesnevneren for disse grytene er at de inneholder ferskt kjøtt og flere varianter av grønnsaker og en god kraft.
Min versjon har en overraskende vri i og med at den serveres med en løksaus. I tillegg er den tilberedt i en Slow Cooker, der den fikk kose seg i 8 timer før servering
Det eneste aber med denne retten er at du må opp tidlig for å dele opp kjøtt, grønnsaker, poteter og få gryta i gang.
Men har du først gjort det, er resten av dagen en eneste stor bonus.
Utpå ettermiddagen begynner det å lukte uforskammet godt i huset og denne retten varmer virkelig i høstens gufs.
Til 4 porsjoner trenger du:
1 kg lammebog i skiver
ca 5 poteter
litt sellerirot
4 små gulrøtter
2 store løk
4 dl kraft
1 ts salt
1 laurbærblad
1 ts pepper
Slik gjør du:
Del opp kjøtt og grønnsaker, pluss potetene i litt grove biter. Gjør det samme med løken.
Ha alt sammen i en Crock Pot, krydre og slå over kokvarm kraft.
Sett Slow Cookeren på "Low" og etter ca 7 timer smaker du om det trenges mer krydder og juster smaken.
Saus:
Før servering smelter du 2 ss smør i en panne og rører inn to ss mel. Hiv oppi en finhakket løk og spe med kraften fra Slow Cookeren. Smak til med salt og pepper og tilsett en ss hvitvinseddik og smak til med sukker til sausen har en fin ballanse mellom surt, salt og søtt.
Så øser du opp stew-en i dype tallerkener og har sausen over. Høres rart ut, men smaker djevelsk godt
Server med et persilledryss i tillegg til flatbrød
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar