Slakteren vår i Brussel |
Kombinasjonen av Salsiccia og en god risotto er uimotståelig og må bare prøves.
Salsiccia består av
2/3 svinekjøtt fra bogen
1/3 svinefett
litt fennikel frø
noen hvitløksfedd
salt og malt sort pepper
litt nyrevet pecorino ost
1 ts røkt paprika
1 dæsj vin
tarm
Restaurant Pinerolo i Oslo er også blant mine favoritter og de har velvillig gitt meg lov til å dele denne supre oppskriften:
Matinspirasjon: Risotto
Risotto passer til det meste. Enten det er kjøtt, fisk eller kylling.
Du kan enkelt lage dette hjemme, med det tilbehøret du liker best.
Du trenger:
Finhakket sjalottløk, olivenolje, aborio-ris (for risotto), hvitvin, kyllingkraft, parmesan, litt frisk persille.
Slik gjør du:
1. Surr finhakket sjalottløk i olivenolje i en panne
2. Tilsett risen og bland godt inn i olivenoljen
3. Tilset hvitvin og la alkoholen fordampe.
4. Spe på med kyllingkraft (dette gjøres flere ganger i løpet av koketiden,
og la væsken trekke inn før du sper på med mer kraft)
og la væsken trekke inn før du sper på med mer kraft)
Risottoen er klar etter ca 30 min fra første gang du sper på med kyllingkraft.
Rett før servering tilsetter du revet parmesan og litt finkuttet persille.
Om du liker sopp, asparges, parmaskinke eller lignede, tilbreder du dette ved siden og tilsetter dette samtidig med parmesan rett før servering.
&
Om du ikke gidder å tilbringe mesteparten av dagen på kjøkkenet, finnes det gode alternativer i hyllene på dagligvaren. Gildes grove Salsicca og Jacobs Salsicca i ring, er vel verdt å prøve.
Superbra Risotto er høykvalitets italiensk ris med forskjellig type krydderier. Litt vann og røring i 17 minutter pluss litt smør og god revet ost er alt som skal til for et perfekt resultat. Jeg bruker Stirio til å røre, da er det hele gjort i en håndvending.God apetitt!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar