Annonse

søndag 29. november 2015

Nå forstår jeg hvorfor det heter pinnekjøtt

Bare pinnene igjen
Fant en pakke med Rogalam, altså lam fra Rogaland. De påstår det skal være god smak på lammene siden de går i fjera og beiter på tang og tare og får i seg en god del salt.

Og dette måtte vi selvsagt prøve.



Å lage pinnekjøtt er jo det enkleste som finnes: Vann ut kjøttet i et døgn, legg det på pinner eller rist i en kjele, ha oppi vann til det dekker pinnene eller rekker opp til rista. På med lokk og la det dampe i 4 timer eller til kjøttet ramler av beina.

Imens skreller du og koker mandelpoteter og lager en rotmos av kålrot og noen gulrøtter. Dette kokes i vann til det er mørt og så helles vannet av. Mos røttene med en moser eller en stavmikser og tilsett en god klatt smør. Smak til med salt og pepper.

Så er det bare å spise.

I vårt forsøk med Rogalam var det så godt at vi ikke fikk tid til å ta bilde. derfor får dere nøye dere med Jorunns bilde av det som var igjen: pinnene :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar