Annonse

mandag 6. april 2015

Alpelam i høytrykk!

Foto: Animalia
Påsken er tid for lam og vi har som tradisjon at en av dagene skal det være pinnekjøtt, kålrabistappe og mandelpotet. Denne gangen er det Alpelam fra Eide handel i Tromsø og det er utrolig godt.
Faktisk så godt at vi rensket lommeboka og bestilte noen kilo fra butikken som ligger like utafor Tromsø og fikk det sendt i posten før jul.



Nå trengs jo ikke særlig oppskrift for å lykkes med pinnekjøtt. Det er stort sett bare å slenge en rist i bunnen av en tilstrekkelig stor kjele, helle på vann til det står like under rista og så slenge de ferdig utvannede kjøttbitene oppi.
Sett på lokk og la det dampe til det er mørt, lag en kålrabistappe og kok noen poteter.

Thats it!



Men detta tar tid. Og selv om påsken er saktetid der man stort sett sitter og trives i eget og andres selskap, kan pinnelkøttdamping være en langdryg afære.
Derfor drar vi fram ett av favorittverktøyene i kjøkken-vertøykassa, trykk-kokeren!

Fremgangsmåten er den samme, men det hele er ferdig på 45 minutter.

Du rekker akkurat en kokkepils før du må dekke bordet og lufte rødvinen. Siden mandelpotetene bare trener å dampes i 15 minutt og kålrabistappen er enkel kokkelering blir det mindre stress og så kommer bonuspoenget:

Kjøttet smaker kimmelsk etter en tur i vår høytrykksvenn. Pinnekjøttkrafta blir kraftigere og gylden og du kan lene deg tilbake og føle påskefreden er bevart på aller beste måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar