Annonse

fredag 31. juli 2015

Grillede lammekoteletter Sous Vide


Ved å gi lammekoteletene et opphold i Sous Vide før du griller dem, får du møre koteletter og du kan få de akkurat som du ønsker. Det er jo bare å tørke av evt blodvann og salte og pepre kotelettene, legge de i en SV-pose, ha i litt ekte smør og litt lammekrydder og vakuumere og forsegle.

Om du liker de nesten rå i midten eller vil ha de gjennomstekte blir resultatet det samme. I tillegg kan du nyte godt av at det bare tar noen små øyeblikk på grillen. Kotelettene er jo i realiteten ferdige, grillen skal bare få fram stekeskorpe og den siste finishen på smaken. Derfor er ikke behovet for en stooooor avansert grill så viktig.
Kjøttet skal jo bare få en stekeskorpe.

Vi klarer oss ofte med en bitteliten økologisk grill med briketter av kokos-skall. Suverent i og med at asken etter grillingen går rett i blomsterbeddene som gjødsel.

Jeg bruker Poly Science sin app for å beregne temperatur og tid i SV-badet. Der kan du stille inn hva slags mat du skal ha i badet, hvor store stykker du har, hvordan du vil ha kjernen,  om du skal ha det ferdig sous-videde produktet i isbad etterpå, og en mengde andre faktorer. I tillegg passer den på at råvaren ikke blir behandet slik at det oppstår bakterievekst.

Når alle detaljene er lagt inn, bestemmer du hvor lang mørningstid du ønsker for å bryte ned collagen dvs. mørne kjøtt.

Litt nerdete, men utrolig viktig for å få et godt resultat.

Dagens koteletter fikk en SV-tid på 2 t 33 min 04 sekunder og så la jeg til godt og vel en time for mørning.

Etterpå er det bare å klippe opp posen, tørke kotelettene, pensle med litt olje og legge på grillen to minutt på hver side ved direkte varme.

Ferdig!!!

Serveres med salat etter ønske, røstipoteter eller fløtebakte med masse hvitløk og så en brukbar
rødvin til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar