Fersk blomkål er mild i smaken og en av mine absolutte favoritt-grønnsaker. Servert hel med en Bechamel-saus og baconbiter er fantastisk godt.
Blomkålsuppe er også en av mine aller beste lunsj-alternativer.
I Thermomixen er det enkelt og konsistensen blir i Michelin-klasse!!!
Du trenger:
Ett blomkålhode
700 ml grønnsak-kraft
1 løk
2 ts muscat
2 ts curry
vel en dl føte
Baconstrimler
Slok gjør du:
Skrell og del løken i 8 biter.
Ha løk og 3 ss olivenolje i bollen og kjør 7 sek på hastighet 6
Skrap ned av sidene og sett på 4 min hastighet 1 og 100 grader
Del blomkålen i buketter og kutt stilken i biter. Ta vare på ca 1/4 av bukettene som deles i enda mindre buketter og ha disse i Varomaen. Resten av bukettene has i bollen sammen med kraften.
Sett Varomaen på toppen og kjør på 100 grader i 25 minutter.
Kutt baconet i munnfullbiter og stek disse sprø i en stekepanne.
Ta av Varomaen og ha i krydderiene.
Kjør i 15 sek på hastighet 6
Tilsett fløten og mix i 40 sek på hastighet 10
Smak til med mer krydder om nødvendig og kjør på hastighet 5 i 20 sekunder.
Legg de hele, dampede blomkål-bukettene i suppeskåler og hel over suppen. Legg bakonbiter på toppen og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar