Annonse

mandag 5. juni 2017

Sommersild med masse godt tilbehør

Spekesild er godt, men akkurat når det gjelder silderetter slår svenskene oss langt ned i støvlene. Matjesild finnes i en rekke krydrede varianter. Den har faktisk nesten ikke bein og er ikke så salt som vår spekesild.

Vi kjøper altid med oss noen bokser Matjesild når vi er på Harry-tur.



Til fire porsjoner trenger du:

4 egg, hardkokt
400 g Matjesild, gjerne med forskjellige kryddervarianter
1 kg små poteter
1 dl hakket gressløk
3 dl rømme
1 bunt reddiker

Rødbetsalat er godt til. Den lager du slik:
300 g kokte rødbeter
40 g spinatblader
noen teskjeer med store kapers
1 dl vellagret ost. Grovt revet

Syltet rødløk er også en favoritt, ikke bare til Matjesild, men også til gode burgere, pølser mm

1 Rødløk
2 ss hvitvins eller eple-eddik
2 ss sukker
3 ss vann

Så er det bare å starte:
Skrell rødløk og skjær i tynne skiver (mandolin). Bland eddik, sukker og vann og ha oppi løken, som skal marinere i væsken i minst en halv time.

Hardkok eggene.
Del rødbetene i små biter. Legg ett spinatbladene i et fat og legg beter, kapers og ost oppå.

Del eggene i to og legg dem på et fat sammen med matjesild-fileter, og rødbetesalat. Server syltet rødløk ved sideb av . Kokte melne poteter hører til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar