Annonse

fredag 3. november 2017

Jorunns eplekake Thermomix (TMX)



Eplekake av norske epler er ett av høstens høydepunkter. Sammen med viltkjøtt, lammekjøtt og krabbe og hummer og alle grønnsakene som er aller best på denne årstiden, gjør eplekaken denne hustrige årstiden levelig.
Servert lun sammen med en kremete vaniljeis og en god kopp nytraktet kaffe er dette tradisjonskost de luxe.
Denne eplekaken er utrolig god og enkel å lage. Verste jobben er å røre til sukker og egg er hvitt, dvs at sukkeret er helt oppløst. I en Thermomix pulveriserer du sukkeret og rører hvitt på noen sekunder. resten er også "piece of cake" som de sier borti der.










Dette trenger du:
  • 150 g smør romtemperert
  • 225 g farin
  • Mandelflak
  • 1,5 ss Sukker blandet med 1,5 ss Kanel
  • 3 egg, romtemperert
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • Vaniljepasta
  • 2 epler der kjernen er fjernet og oppdelt i båter. Eplene skal vendes i sukker-kanel-blandingen.

Slik gjør du:
Ha sukkeret i mixebollen og mal det i 10 sekunder på hastighet 9
Ha i det romtempererte smøret og kjør i 2 minutt/50 grader/hastighet 1 og så i ett minutt på hastighet 3
Ha i ett egg om gangen i hullet i lokket mens maskinen går på hastighet 3 til det er akkurat blandet.
Bland sammen bakepulver og mel og ha det oppi bollen og fortsett op hastighet 3 til det akkurat er blandet.
Ha røren over i den smurte formen og sett i eplebåtene slik at de danner et taksteinsmønster.
Strø resten av sukker-kanel-blandingen og mandelflakene over kaken
Stekes på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar