Annonse

fredag 14. april 2017

Ovnsbakt tørrfisk

Mitt favorittmåltid med fisk, absolutt!! I Tromsø snublet vi over tørrfisk som er ferdig utvannet, skinn og beinfri og vakuumpakket. Det er Halvors fiskeprodukter som lager dette, uten tilsettingstoffer og med handmakt.
Det er dyrt, men her er det ikke svinn og kvaliteten er virkelig toppklasse.

Jeg lager en variant som ligner den du får på Skarven Vertshus i Tromsø, men jeg vil påstå at min faktisk er bedre.



Du trenger, til to personer:

1 pakke ferdig tørrfisk a ca 500 g
Mandelpoteter
Mandelflarn
God gulrotstuing av en rik Bechamelsaus med kokte gulrotbiter
Stekte baconbiter
Mandelflak
salt, pepper, muscat og Aromat
God olivenolje

Slik gjør du:

Jeg lager Bechamelsaus i Thermomixen, men en god Bechamel kan lages av 3 ss smør, 4 ss mel, ca 3 dl melk og salt, pepper, muscat-nøtt og en bit Parmesanost.
Start med å la smør og mel surre noen minutter uten at det blir brunt. Så sper du med melken til passe konsistens og smaksetter med krydderiene og parmesanosten.

Gulrøtter i biter dampes sammen med mandelpoteter i ca 15 minutter før de overføres til sausen.

Porsjonsformer i støpejern forhåndsvarmes i stekeovnen på 200 grader.

Fisken tørkes godt med matpapir og saltes La den ligge en stund før du drypper saften fra en halv sitron over. Så peprer du og risler godt med olivenolje over før du drysser med mandelflak.Fisken legges over i støpejernsformene som først har fått en ss olivenoje i bunnen.

Så settes formene inn i ovnen igjen og får stå i ca 10 min til fisken er ferdig.

Når fisken er ferdig er det bare å servere.

Djevelsk godt, sundt og nammmmm!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar