Dette trenger du:
2 sjalottløk
litt smør
2 fedd hvitløk
1 lite Blomkålhode
1 l kyllingkraft
1 kyllingbryst
Salt og Pepper etter smak
1 ts Aromat
Noen blader Løpestikke
Noen blader Basilikum
1 ts Karri
2 -3 dl Fløte
Slik gjør du:
Del opp kyllingbrystet i munnfull-biter og stek i en panne med en ss smør. Salte og pepre og ha på en ts Karri mens du rører rundt. Bitene må få en fin farge, men trenger ikke være gjennomstekt.
Del blomkålhodet buketter og sett til side en stor håndfull småbuketter.
Skrell sjalottløk og hvitløk og del de i to.
Ha løken og hvitløken i Thermomix-bollen og kjør i 5 sek på hastighet 7
Skrap ned sidene og tilsett blomkålen minus de små bukettene. Ha oppi kyllingkraft.
Ha de små blomkålbukettene og kyllingbitene i kurven og sett denne oppi bollen.
Kjør i 15 minutter på 100 grader og hastighet 1,5.
Ta ut kurven, sett på lokket og målebegeret og kjør i 30 sek på hastighet fra 5 til 10.
Smak til med krydderne og ha i fløten. Kjør i ti minutter på 98 grader med rørehastighet.
Fordel de små blomkålbukettene og kyllingbitene i suppeboller og hell suppen over.
Pynte med Basilikum-blader og server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar