Annonse

søndag 9. april 2017

Blomkålsuppe i Thermomix (TMX)

Blomkål med sin fine milde smak er en favoritt her i huset. Ofte blir det et halvt hode til overs og suppe er en fin måte å nytte rester på. Jeg har laget Blomkålsuppe på mange måter, men jeg synes denne ble spesielt god. Den kan selvfølgelig lages uten en Thermomix, men det er nå ganske greit når det hele foregår i en enkelt bolle uten at du nesten trenger å gjøre noe røring selv.


Dette trenger du:

2 sjalottløk
litt smør
2 fedd hvitløk
1 lite Blomkålhode
1 l kyllingkraft
1 kyllingbryst
Salt og Pepper etter smak
1 ts Aromat
Noen blader Løpestikke
Noen blader Basilikum
1 ts Karri
2 -3 dl Fløte

Slik gjør du:

Del opp kyllingbrystet i munnfull-biter og stek i en panne med en ss smør. Salte og pepre og ha på en ts Karri mens du rører rundt. Bitene må få en fin farge, men trenger ikke være gjennomstekt.

Del blomkålhodet buketter og sett til side en stor håndfull småbuketter.

Skrell sjalottløk og hvitløk og del de i to.

Ha løken og hvitløken i Thermomix-bollen og kjør i 5 sek på hastighet 7

Skrap ned sidene og tilsett blomkålen minus de små bukettene. Ha oppi kyllingkraft.

Ha de små blomkålbukettene og kyllingbitene i kurven og sett denne oppi bollen.

Kjør i 15 minutter på 100 grader og hastighet 1,5.

Ta ut kurven, sett på lokket og målebegeret og kjør i 30 sek på hastighet fra 5 til 10.

Smak til med krydderne og ha i fløten. Kjør i ti minutter på 98 grader med rørehastighet.

Fordel de små blomkålbukettene og kyllingbitene i suppeboller og hell suppen over.

Pynte med Basilikum-blader og server



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar