Annonse

lørdag 25. mars 2017

Hollandaise i Thermomix (TMX)

Hollandaise er en av klassikerne. Djevelsk god, men en skikkelig utfordring å få til uten at den sprekker eller blir kornete. Er du så heldig å ha en Thermomix kjøkkenmaskin er det bare å ha ingrediensene i bollen og vips har du den mest perfekte Hollandaise uten masse røring, vannbad og usikkerhet om det lykkes.














4 porsjoner

Du trenger:
130 g Kvitseidsmør
30 g vann
4 eggeplommer
2-3 ts eddik eller sitronsaft, etter smak
salt og pepper, etter smak

Slik gjør du:
Smelt smør 2-3 minutter, 60 grader, hastighet 1 og sett til side. Du trenger ikke å vaske bollen.
Ha resten av ingrediensene i bollen sammen med sommerfuglvispen.
Kok 7 min, 85  grader, hastighet 3-4.
Etter ca 30s av koketiden , heller du sakte smeltet smør på lokket slik at det renner ned gjennom MC hullet.
Når tiden er ute, sjekker du tykkelsen på sausen. Er den for tynn kjører du to minutter til og på 90 grader, hastighet 3,5.

Sausen blir perfekt både i smak og konsistens

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar