Annonse

søndag 19. februar 2017

Hamburger fra bunnen i Thermomix TMX

Hamburger kan være supergodt slik som de serverer den på Kverneriet* eller den kan være mer kjøttkake mellom to brød slik du får den på bensinstasjoner rundt om i landet.

Forskjellen er hva slags kjøtt du bruker og hvordan du tilbereder det.

Bruker du kjøttkvern får du kjøttdeig. Burgere av grovkvernet kjøttdeig er OK, men burgerne blir på mange måter en litt grov kjøttkake. 

Bruker du en Thermomix får du hakket kjøtt og du kan bestemme grovheten selv, pluss at du får saftigere burgere. Har du ikke Thermomix kan du bruke en kjøtthakke eller du kan hakke kjøttet med sylskarp kokkekniv, men det blir mye jobb om du skal lage mer enn en burger.























Til 12 burgere brukte jeg:

1,250 kg høyrygg
125 g spekk (dvs 10% fett)
200 g bacon
en dæsj salt og pepper
1 stk løk
2 egg

Slik gjorde jeg det:

Kjøttet fintrimmes og alt av hinner og sener tas bort. Så deles kjøttet i små biter ca 2x2 cm. Spre bitene ut over ett brett eller en stor form og legg i frysen i ca 30 minutter.
Det samme gjøres med bacon og spekk.

I mellomtiden reser og deler du opp løken og finhakker den i Thermomixen. Skrap ut av bollen med spatelen.

Ta kjøttet ut av fryseren og kjør 250 gram i gangen 10 sek på hastighet 6. Sjekk konsistensen og kjør i noen sekunder til om du synes det fremdeles er for grovt. Når du er fornøyd har du det over i en bolle.
Dette gjentas til alt kjøttet er hakket.

Bacon og spekk kjøres i 15 sek på hastighet 7. Sjekk at det er finmalt og ha det over i bollen sammen med kjøttet.

Tilsett løken og to egg og rør rundt med spatelen.

Ha det over i bollen og kjør i ca 2 minutt på elteprogrammet.

Bruk en burgerpresse og lag burgere på ca 125 g som du legger på matpapir.

Så er det bare å sette på grillen eller grillpannen på fullt trykk og steke et par minutter på hver side.
Snu burgerne noen ganger til du ser at det kommer litt blodvann ut på overflaten. Legg på et par skiver ost og sett i stekeovnen til osten så vidt er smeltet.

Legg burgerbrødet på grillen eller grillpannen og få det litt skjerpet.

Så er det bare å bygge opp burgeren etter eget ønske med salat og rødløk og burgerdressing, ketchup, sennep osv.

Jeg lover at dette er burgere du får skryt for!!! Nammmmmmm

Om du ikke trenger alle burgerne med en gang kan du fryse de med matpapir mellom. Jeg vakumerte de to og to og la de i fryseren. Da kan du enkelt hive de i passe varmt vann for tining og du har supergode burgere på gang etter noen få minutter,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar