Annonse

tirsdag 1. mars 2016

Hjemmelaget rød appelsinmarmelade

Vi sa blodappelsin, nå heter det visst rød appelsin fordi noen ikke skal bli støtt. Jeg tror nå personlig at Drakula hadde vært fan av denne marmeladen. Passe søt, passe bitter og litt syrlig, Namm dette er dritgodt på en toast, tidlig en søndagsmorgen med en kopp te til.



Dette trenger du og slik gjør du:
1 kg blodappelsiner vaskes og tørkes
Riv skallet av halvparten av appelsinene. Ikke få med det hvite
Skrell så alle appelsinene og del de i biter og ta bort stenene

Ha det i en blender og impulskjør til du har en grov masse. Ha massen i en kjele og tilsett knapt ett kilo sukker, 4 dl vann, en kanelstang en ss revet ingefær, en halv ts kardemomme.

Kok marmeladen uten lokk på middels varme i 15 minutter.

La den kjøle ned og fjern kanelstangen.

Tilsett en pose Certo og bland det inn med stavmikseren til konsistensen er slik du liker den.

Ha over i rene glass og sett i kjøleskapet. Neste morgen er det bare å ta fram toast og nyyyyyte :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar