Annonse

søndag 28. februar 2016

Tørrmodnet Porterhouse stek med jordskokk puré, ovnsstekte poteter og chipotle-bernaise

Fantastisk smak! Var innom vår lokale delikatesse-forretning og fikk tak i tørrmodnet Porterhouse. Det er en form for T-bone og vi kjøpte to reale steiker. Etterpå oppdaget vi nok at vi hadde vært overmodige, tatt i betraktning den mengden reter vi satt igjen med. Tørrmodningen gir kjøttet en mer moden smak og særlig fettet blir mer harmonisk og velsmakende.




Oppskrift er vel egentlig unødvendig, men likevel: Kjøttet ble krydret med grovmalt Tellicherry pepper og Maldonsalt. Så ble det stekt i glovarm grillpanne noen minutter på hver side. Til slutt satte jeg stekene på høykant og presset fettranden ned i grillpannen til fettet fikk en gyldenbrun farge.

Så fikk kjøttet hvile i ca ti minutter før servering.

Jordskokkpuré lages av skrelte jordskokker delt i biter som kokes i fløte til de er møre. Deretter Kjøres de med stavmikser til en jevn puré som smaksettes med salt og pepper pluss litt sitron.

Bernaise røres sammen over vannbad og smaksettes med sitron, salt og pepper og chipotle.

I tillegg skar jeg en løk i tynne skiver. Løken stekes i godt smør til den er gyldenbrun. Litt sukker tilsettes for å få en enda bedre karamellisering.

Dette er djevelsk godt og du og du så mett man blir!!!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar