Annonse

tirsdag 16. februar 2016

Sjokoladetrøffel Creme Brulé

Creme Brulé er en av mine favoritt-desserter og man skulle ikke tro det kunne bli bedre, men med sjokolade . . . . . . .

Det eneste negative er at den er så mektig at det skal godt gjøres å spise hele på en gang. Men det betyr bare at du kan ta den frem neste dag og ha noe skikkelig godt å glede deg til!
Dette trenger du til 4 personer:

4 stk Ramekin-former som rommer 1,5 dl hver

100 gram bittersøt 70% sjokolade (veldig finhakket)
300 ml kremfløte
4 små eggeplommer
40 gram sukker
1,5 ss kakao
En klype salt
frø fra en vaniljestang
brunsukker (til topping)


Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 150 grader.

Legg et brettet kjøkkenhåndkle i en ildfast form som er stor nok til de Ramekin-formene du skal bruke.

Ha finhakket sjokolade i en bolle som tåler varme og sett til side. Varm kremfløte i en kjele over middels varme, til den begynner å dampe.

I en annen bolle visper du sammen eggeplommer, sukker, kakaopulver og salt til en jevn røre. Visp i den varme fløten, litt om gangen, til blandingen er varm å ta på og omtrent halvparten av fløten har blitt lagt til.

Hell eggeplomme-blandingen tilbake i kjelen og visp til alt er blandet.

Hell den varme fløte-blandingen over den hakkete sjokoladen; la det stå i 30 sekunder, og visp til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt.

Har du har hakket sjokoladen skikkelig, er restvarmen fra kremen mer enn nok til å smelte den helt. Hvis ikke, går du tilbake til kjelen og rører over svært svak varme til den er nesten smeltet, så fjerner du den fra varmen og fortsetter å røre til den er glatt. Visp inn frøene fra vaniljestangen.

Del blandingen i Ramekin-formene.

Sett den ildfaste formen med  Ramekin-formene i ovnen, og så heller du veldig forsiktig nesten kokende vann i, til det står omtrent halvveis opp på siden av formene.

Stek i ca 30 minutter eller til sentrene er satt, men fortsatt litt skjelvende. Ta ut av ovnen og la  de avkjøles i 30 minutter, deretter tar du forsiktig Ramekin-formene fra vannet og lar de avkjøles til romtemperatur på en rist.

Så dekker du de til og setter de i kjøleskapet i minst to timer.

Ca 30 minutter før servering, tar du ut Ramekin-formene fra kjøleskapet og la de få romstemperatur. Like før servering, dryss over et jevnt lag med brunsukker, deretter karamelliserer du sukkeret med en Creme Bruleé brenner.  Vent i 1 til 2 minutter slik at sukkeret stivner, så er det bare å servere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar