Annonse

mandag 14. desember 2015

Krumkaker for oss voksne, med brunsukker og mørk rom

Matblogger Tove Holter, som står bak bloggen www.idefull.no, er en av dem som baker krumkaker til jul. Her har jeg latt meg inspirere til å ta noe nytt inn iv våre juletradisjoner.

Å steke krumkaker er et flott samarbeidsprosjekt for to, nå i juletiden. 

Jentene steker og gutta holder pinnen og krummer kakene. En tradisjon Jorunn og jeg har tatt med oss fra våre foreldre. Siden det ikke var så vanlig at gutta sto på kjøkkenet den gangen, ble det lokket med en kald pils når jobben var gjort.
Disse kakene med rom gjør det jo bare ennå morsommere. Litt av rommen må jo i kokkene også om resultatet skal bli godt.

Krumkakene serveres med Multekrem med rom og Rommarinerte Multer

Så takk for ideen Tove og God Jul alle krumkake-elskere.







Ingredienser
  • 20 stk. krumkaker:
  • 120 g egg (2 egg)
  • 120 g brunt farin
  • 120 g mørk rom
  • 120 g potetmel
  • 120 g mel
  • 120 g smeltet smør
  • 5 ss vann












Slik gjør du:Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett deretter rom, mel og potetmel, før du til slutt har i smeltet smør og vann. Sett røra i kjøleskapet, i 30 minutter eller mer, før bruk.
Tips fra Tove: Denne gangen forholdt jeg meg til hva min mor har lært meg: Alle ingrediensene skal veie like mye som eggene (uten skall).
Hver krumkake ble stekes med 1,5 ss av røra, og rulles/formes med en gang du tar den ut av jernet.


Multekrem med rom
1/4 kg Multer
150 g sukker
1 dl mørk rom
Røres sammen og får stå over natta i kjøleskap

Før servering kjøres halvparten i blender til en saus som så siles gjennom en fin sikt. Sausen has i en Spumaflaske sammen med 3 dl kremfløte. Skru i en krempatron og rist som bare rakkern.
Sprøyt multekremen i krumkakene og server med de marinerte multene ved siden av

Serveres med en sterk Espresso og et glass appelsinlikør

Oppskrift uten rom:
120 g egg (2 egg)
120 g brun farin
120 g kremfløte 
120 g potetmel
120 g mel
120 g smeltet smør
5 ss vann
Smelt smøret. Pisk egg og sukker luftig. Tilsett deretter fløte, mel og potetmel, før du til slutt har i smeltet smør og vann. Sett røra i kjøleskapet, i 30 minutter eller mer, før bruk. En for tykk røre kan tynnes ut med litt mer vann, men vent med å tilsette mer vann til du skal steke dem. Da har du kontroll på tykkelsen på røra. Hver krumkake stekes med 1,5 ss røre. Kakene rulles/formes med en gang den du tar de ut av jernet.

Husk å legge krumkakene dine i en tett kakeboks slik at de holder seg lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar