Mer enn nok til 2 personer og passe til 4 småspiste:
Du trenger:
500 g lammeribbe
400 g kammekjøttdeig
små poteter
Grønnkål
Lammesaus
salt og pepper
lammekrydder (Jacobs)
1 egg
litt sopp
2 fedd hvitløk
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på varmluft 180 grader. Rør lammekjøttdeigen først med salt, så tilsetter du de andre krydderiene og egget. Rør til den henger sammen og spe med litt melk eller Farris om du mener den tåler det
Så ruter du skinnet på ribben og krydrer med lammekrydder og et par fedd hvitløk.
Snu ribben opp ned og klem fast lammekjøttdeigen på undersiden. Legg på et stykke bakepapir og snu ribben med lammekjøttdeigen og leg det hele ned i en ildfast form og sett det inn i ovnen.
Del potetene i to og ha de i en plastpose. Fyll på en halv dl nøytral olje og salt og pepper og litt paprikapulver og litt chili.
La kjøttet stå i ovnen til du ser at skinnet på ribben begynner å få farge.
Ta potetene ut av plastposen og legg de over i formen sammen med kjøttet og la det hele stå en halv time til.Test at skinnet er sprøtt og at potetene er myke.
Grønnkålen snittes fint etter at du har fjernet stilkene og de harde og trevlete delene av bladene. Ha ca to cm vann og en klatt smør i en kjele og ha oppi grønnkålen. La den koke med lokket halveis over til vannet er fordampet og kålen er myk. Ha kålen over i en skål og strø litt Maldonsalt over.
Når kjøttet og potetene er ferdige tar du de ut av ovnen og lar det hvile en stynd.
Skjær opp kjøttet mellom ribbena og del også lammekjøttdeigen opp i "ribber".
Server med lammesaus. Nammmmmmm :-D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar