Annonse

mandag 5. oktober 2015

Terteskjell, -god gammeldags klubbmat fra 80-tallet

Husker dere syklubbene, bridge-klubbene og alle de andre sammenkomstene som skulle ha en enkel servering og noe godt å drikke til?
Terteskjell med en tykk hvit saus med fiskeboller/fiskepudding og litt reker og erter, gulrøtter pluss - pluss, var en gjenganger i disse sammenhengene.



Hadde 4 terteskjell og de andre ingrediensene liggende og fikk så forbasket lyst til å mimre litt en kveld i forrige uke.

Jeg satte terteskjellene i ovnen på 200 grader i 4 minutter.

Hvit saus med godsaker til 4:
2 ss hvetemel
2 ss smør
Litt rekekraft
Litt fløte
Litt melk
Litt revet Manchego-ost
Litt finhakket løk
Ferdig pillede reker
Små gulrotbiter, ferdig kokt
erter

Smelt smøret og ha i melet og rør som rakkern. Ha i løken og vent til den blir myk. Så sper du med rekekraften og melk og fløte, slik at du har en fyldig saus. Til slutt tilsetter du litt revet ost.

Når sausen er ferdig deler du fiskepudding/boller i små biter og har oppi sausen. Deretter erter, små ferdigkokte gulrotbiter og litt av andre grønnsaker du har for hånden.

Til slutt legger du rekene i bunnen av terteskjellene (spar noen til pynt) og har sausen med alle ingrediensene over. Pynt med reker, erter og gulrotbiter.

Da er det bare å kose seg og la praten gå

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar