Annonse

fredag 23. oktober 2015

Cordonbleue med en ny vri


Fikk denne servert på Sicilia, nærmere bestemt på Palermos versjon av Theatercafeén; Lo Scudero. Virkelig en snerten sak om du vil prøve noe supergodt til helga.


Vanligvis er en Cordonbleue laget av kalvekjøtt som er banket flatt og tynt. Mellom to slike tynne kalveskiver legger man god skinke og en vellagret ost, pluss litt sennep, salt og pepper og muligens litt finhakket løk. Så dobbeltpaneres det hele og frityrstekes i olje til en gyldenbrun farge. Serveres med pommes frittes og friske grønnsaker og en aioli/remoulade.


Denne varianten derimot kom som en kule som ikke var panert og frityrstekt, men hadde masse godsaker inni. Jeg mener det var et flatbanket stykke kalvekjøtt med en soppstuing smurt utover og med skinke, ost, urter og sjalottløk lagt som en ball i midten. Så formes kalvekjøttet rundt fyllet og ballen sikres med en tannstikker eller to.

Så dampes herligheten til fyllet er varmt og osten smeltet.

Enkelt tilbehør i form av en Choronsaus me baconbiter og en enkel salat og stekte poteter.

Retten kan minne en god del om en av mine favorittretter: svinebailla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar