Annonse

tirsdag 19. februar 2019

Asiatisk kyllingsuppe

Nydelig suppe med akkurat passe styrke, asiatiske smaker og saftig kylling. Dufter av ingefær, lime, hvitløk og karri.



Du trenger:
400 g kylling lårfilet
200 g hodekål
4 hvitløksbåter
100 g shitakesopp eller annen god aromatisk sopp
2 ts sesamolje
2 ss rapsolje
2 ss fersk revet ingefær
1 ss karri
1 chili
8 dl hønsebuljong
3 tørkede kaffirlimeblader
200 g små brokkolibuketter
3 ss soyasaus
salt og pepper

Fersk koriander og limebåter til pynt

Slik gjør du:
Kålen kuttes i tynne strimler. Finhakk hvitløk og del soppen og kyllingen i mindre biter.
Varm olje i en kjele, stek kyllingen sammen med grønnsakene og ha oppi karri og rør. La de surre på middels varme noen minutter.
Hell på kraften og kaffirlimebladene og soyasausen.
La suppen småkoke i 10 minutter og ha i brokkolien og fortsett å koke i et par minutter
Smak til med salt og pepper.

Serveres i suppeboller med litt koriander og lime-båter. Til slutt dryppes noen dråper sesamolje på toppen.

1 kommentar: