Annonse

lørdag 22. desember 2018

Hjemmelaget lammerull

Lammerull har vi laget før jul i alle år. Det har ikke alltid blitt en suksess og vi har prøvd mange oppskrifter. Denne oppskriften er en kombinasjon av flere og er den som vi synes er best. Den blir saftig og passe krydret og den blir perfekt salt etter en natt i oppbevaringslaken. 
Dette er virkelig smaken av Jul!!!



Du trenger:
1 slagside som trimmes til et rektangel
ca 500 g bog av lam
1/2 løk finhakket
3 gelatinplater som legges i vann

Krydderblanding:
2 ss salt
1 ts sukker
2 ts pepper
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 ts allehånde
3 ts gelatinpulver
1 krm salpeter

Slik gjør du:
Krydderblandingen og bogkjøttet pluss det du trimmet av slagsiden has i en plastpose som knyttes igjen og som klemmes og ristes til krydderiene er jevnt fordelt på kjøttet.

Fordel kjøttet på slagsiden og klipp gelatinplatene og fordel det mellom kjøttbitene.

Sy sammen rullen og trekk på en rullstrømpe (fås kjøpt hos slakteren).

Legg rullen i en plastpose og la den ligge i kjøleskapet i ett døgn slik at saltet og krydderiene får trekke inn i kjøttet.

Kok opp en kjele med rikelig vann og legg i rullen.  La den trekke i ved 80 grader i ca 1,5 timer, litt avhengig av tykkelsen på rullen.

La den hvile i 15 - 20 minutter og legg den i press i en syltepresse. Start med et lett press og øk presset med en runde på skruene hvert kvarter til presset er på ca 5 kg. La den ligge i press ca ett døgn.

Når rullen er ferdig legges den i opibevaringslake.

Oppbevaringslake:

300 g salt
5 l vann
1 ss sukker
3 laurbærblad
En hale pepperkorn

Saltet og sukkeret røres ut i vannet til alt er løst opp. Laken trenger ikke å kokes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar