Annonse

onsdag 14. oktober 2015

Svinenakke med rotgrønnsaker i Ultra Pro


Fant en super marmorert svinenakke på Meny her forleden. Har forsøkt svinenakke i Sous Vide, men var ikke helt fornøyd med konsistensen. OK til pulled Pork, men liksom ikke helt slik jeg vil ha den når den skal serveres i skiver med rotgrønnsaker og sjysaus.

Tok derfor fram Ultra Pro'en kappet opp gulrøtter, litt nepe og sellerirot pluss en løk og noen hvitløksfedd. Krydret med salt og pepper og litt paprikapulver.
Hadde oppi noen klatter smør og en halv liter kraft og på med lokket.


Så kommer det som er gøy: 20 minutter i mikroen på full pupp og over i stekeovnen på 160 grader i en time.
Resultat: Perfekt svinenakke. Saftig og mør og med riktig konsistens. Godt kokte grønnsaker og en fantastisk sjysaus.
Sammen med gode poteter og en litt kraftig spanjol i glasset blir dette høydepunktet på en trivelig søndag. Nammmmm :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar