Annonse

tirsdag 9. juni 2015

Reisetips: Islandsk kjøttsuppe

Det serveres my god og lokal mat på Island. Ingen steder der vi var kunne vi se skilt med Hamburgere, Pizza eller Kebab.

Derimot var det lokale råvarer som var tilberedt på aller beste vis.
Og en gjenganger på alle de små trivelige kroene og restaurantene var Islandsk kjøttsuppe. Og på alle hotellene vi besøkte hadde de kokker som anstrengte seg til det ytterste for å servere lokale råvarer på best mulig måte. Fisk er selvfølgelig på den islandske menyen, men hest er en delikatesse og islandsk hummer alene en reise verdt.

Påstås å være verdens beste pølser :-)


Så til suppen:

Lammekjøtt kokes til kjøttet er mørt. Husk at det skal være ben med i kjøttet for å få god suppekraft. Så tilsettes løk, rotgrønnsaker og poteter i biter, sammen med byggryn som har stått i vann over natta. Krydres med rosmarin, salt og pepper og serveres med godt brød i en stor suppebolle.

Enkelte steder fikk vi ris i stedet for byggryn og noen hadde begge deler i suppa. Brukes det melne poteter vil suppa få en veldig fin konsistens.


Vil en gjøre den litt finere kan man ta vekk bena før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar