Annonse

mandag 7. november 2016

Hakkebøf med Thermomix

Ekte dansk hakkebøf forutsetter at kjøttet hakkes i motsetning til at det males. Derfor kan du ikke bruke karbonadedeig fra dagligvarehandelen.

Jeg løste det ved å kjøpe Mørbrad fra Meny, kutte den i biter på ca 3x3 cm. Disse settes i fryseren i ca 60 minutter og så kjører du ca 300 gram av gangen i 3-4 sekunder på hastighet 6. Så sjekker du om det er riktig konsistens. Er den for grov kjører du noen sekunder til, til riktig konsistens er nådd.
Kjører du for lenge blir det en tett deig so ikke er brukbar til Hakkebøfer.



Så tilsetter du salt og pepper og kjører i revers på hastighet 2 i 4 sekunder.

Kjøttet has over i en bolle og hviler mens du lager grunnlaget til fløtesausen ved å ha 2 ss smør og 2 ss hvetemel i en stekepanne og la dette surre mens du rører, helt til du har en mellombrun farge. Så tilsetter du en halv løk kuttet i fine biter og tilsetter kraft til du har en skikkelig tykk saus. Deretter koker du i 10 minutter og smaker til med salt og pepper. Ha sausen over i Thermomixen og hell i 2 dl fløte.

Del opp en halv blomkål i buketter og noen biter purre og ha i Varomaen. Sett Varomaen på toppen av miksebollen og sett på 15 minutter, Varoma, revers og hastighet 1.

Skrell mandelpoteter og sett de på kok 15 minutter samtidig med at du setter på TMXen.

Stek hakkebøffene på høy varme slik at du får en fin stekeskorpe  på begge sider og slik at du fremdeles har en rosa kjerne.


OBS Du må passe på mht hakkingen av kjøttet. Thermomixen er så kraftig at det er fort gjort å få feil resultat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar