Annonse

onsdag 7. oktober 2015

Seibiff med løk og revne gulrøtter


Dette er en typisk mandagsrett i vårt hus. Etter en helg hvor det ofte blir kjøttmat er det deilig å starte uka med fisk. Sei er mager, med mye smak og den er fast og fin i konsistensen.
Passer ypperlig til steking.
Enkelt å lage fra scratch er denne retten også.


Du trenger til to personer:
500 gram seifilet (sjekk at alle bena er fjernet)
1 løk
to passe store gulrøtter
sitronsaft
sukker
salt, pepper og aromat
gode, melne poteter

Og slik gjør du:
Start med å skrelle og rive gulrøttene. Ha de opp i en bolle med tett lokk. Lag en lake av 3 ss sitronsaft, 1 ss sukker, salt og pepper og en halv dl kaldt vann. Smak til laken og juster til den er passe sur-søt. Hell laken over gulrøttene og sett på lokket. Rist bollen godt og sett i kjøleskapet minst en time før den skal serveres.

Del fisken i passe stykker og vend de i mel med salt, pepper og aromat.

Skrell løken og del den i tynne ringer.

Stek fisken i godt med smør og ha løkringene oppi når fisken er halvveis ferdig. Om du vil ha løken ekstra god, strør du litt sukker over den.

Når fisken er ferdig, heller du en dl vann i pannen og lar det trekke lett. På den måten får du en fin saus.

Og da er det bare å legge opp og kose seg med enkel, ærlig og god mat. Og dette er faktis sunt i tillegg. Nammmmm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar