Annonse

mandag 3. august 2015

Kjapp, supermør og saftig røkt svinekam med surkål


Vi lager tradisjonsmat på søndager, basta. Røkt svinekam er nydelig når den har tilstrekkelig med fettmarmorering og blir tilberedt skikkelig. Den enkleste metode jeg har funnet til nå, er å bruke Tupperwares Ultra Pro kokekar og kombinere mikrobølgeovn og stekeovn.



Denne søndagen mekket vi en variant hvor vi la svinekammen i Pro'en, danderte noen baconskiver på toppen, hentet litt av hvert av krydderurter i hagen og hadde på en 2 -3 dl kraft. Og til slutt penslet jeg på en blanding av tørrsennep, olje, balsamico, Maplesyrup og noen dråper Tabasco.

Så la vi på lokket og satte plastboksen i microbølgeovnen på full pupp i ti minutter. Så settes den i stekeovnen som er varmet opp til 180 grader på varmluft i 20 minutter.

Ferdig!!!!

Serveres med surkål

NB innlegget er ikke sponset av Tupperware :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar