Annonse

tirsdag 7. juli 2015

Jorunns sommerlige kjøttsuppe

Med masse grønnsaker og en fin buljong med smak av løpestikke. vårløk og kinagressløk blir dette en frisk og sunn sommermiddag.




Ingredienser:
1 lettsaltet svineknoke
3 gulrøtter
1 sykke sellerirot
2 vårløk
1/2 vanlig gul løk
3 fedd hvitløk
en liten neve løpestikke
litt kinagressløk
1/2 chili
salt og pepper

Slik gjør du:
Del opp knoken i store stykker og ha den i en gryte sammen med beina. Ha i vann slik at det dekker kjøttet. Ha i godt med malt pepper og la det trekke i ca 2 timer til kjøttet er mørt og løsner fra beina.

I mens skreller og kutter du potet og grønnsaker i passe suppebiter og hakker løk og de andre ingrediensene.

Når kjøttet er klart tar du det opp av gryta, skjærer bort svoren og deler kjøttet opp i passe suppebiter.

Urter og løk og grønnsaker has i kraften og får trekke til grønnsakene er møre. Da tilsettes kjøttet igjen og det hele får varmes til kokepunktet.

Da er suppen klar og den serveres med flatbrød med smør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar