Annonse

søndag 24. mai 2015

Fransk løksuppe

Nesten en fransk helligdom. Utrolig godt til en sen lørdag- eller søndagsslunsj.

Du trenger to til tre løk avhengig av størrelsen. Løk kuttes i fine skiver på en mandolin og svisjes i en panne med smør i ca 15 minutter til den blir blank. Viktig med så svak varme at løken ikke blir brun.


En klype sukker og en spiseskje mel tilsettes. Rør rundt og hell på ca 6 teskjeer suppebuljong oppløst i 1 liter kokende vann.

Så får det hele trekke på svak varme i ca en time. Til slutt smaksetter man suppen med salt og pepper i tillegg til en kvast timean.

I frankrike gjør de slik: Suppen helles i suppeboller, en skive ristet loff legges som lokk på suppen og dryss revet mozarella og parmesan over.

Inn i ovnen på 225 grader til osten er gyldenbrun.

Selv om man rister loffskiven, vil den bli litt soggy og ikke alt for delikat. Derfor kan du i stedet lage en ostesandwich og servere ved siden av. Da trenger du ikke å fyre opp komfyren heller.
 Og du kan variere. På våren når urtene står som finest, er det godt med litt løpstikke, litt timian, gressløk og litt ramsløkpuré. Da blir suppa grønn slik som det nederste bildet. Og smaken blir enda mer himmelsk.

Sammen med en halvliter eller et glass kald hvitvin kan man så gå kvelden i møte med et smil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar