Annonse

søndag 26. april 2015

Søtpotet- og gulrotsuppe med ingefær

Nydelig farge og smak. Flott lunsj med litt baguette og smør til. Også italiensk flatbrød kan være tiltugg til denne suppa. Om du siler suppa over i en Espuma og lar den stå i kjøleskapet til neste dag, kan du srøyte den i små glass og servere den som en appetittvekker eller som en forrett











Til to porsjoner:
  • 200 g søtpotet
  • 100 g gulrot
  • 0.5 stk løk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ss ingefær
  • 1 bit chili
  • litt Løpestikke, finhakket
  • 500 ml kyllingkraft eller buljong 
  • 0.5 stk lime
  • 1.5 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
  • 0.5 dl kokosmelk eller yoghurt naturell eller crème fraîche 
  1. Varm oljen i en passe stor kasserolle. Fres små biter av søtpotet, gulrot og løk et par minutter under omrøring.
  2. Hakk og tilsett hvitløk, chili og ingefær og la det frese videre i ett minutt. Hell i kraft, kok opp og la suppen koke halvveis under lokk til alle grønnsakene er helt møre. 
    Sprøstek noen baconskiver som skal brukes som pynt. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en god blender. Smak til med salt, pepper og limesaft. Virker suppen veldig tykk kan du tynne den ut med litt vann.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar