Annonse

tirsdag 28. april 2015

Lasagna med fisk

Ser for ille ut, smaker nydelig!
Med ny pastamaskin og i søken på å finne en ny kombinasjon ble denne født.



Først lagde jeg en pastadeig med 150 gram Tipo 00 mel og 50 gram Semolino pluss litt salt og to egg. Rørte sammen og knadde til jeg hadde en smidig deig. Pakket i plast og inn i kjølen ca en halv time.

Dampet et halvt kg Hyse eller Kolje for de som snakker østlandsk :-)

Lagde en bechamelsaus med en god klump Kvitseidsmør, mel og en halv hakket løk, spedd med fiskekraften fra dampingen av fisken og helmelk (ca 50/50)

Finsnittet en gulrot på mandolinen og hadde oppi. Salt og pepper, Arromat, muscat, basilikum, saften av en halv sitron og et passe stykke parmesan ble tilsatt for smak. Her må du prøvesmake til riktig konsistens (skal være tykk) og smak.

Smurte ildfast form, sveivet ut pastaflak av deigen og la saus, fisk og pastaflak lagvis i formen. Avsluttet med pasta og revet ost.

Inn i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. Det skal boble skikkelig og osten skal bli gylden. Om det er nødvendig kan du sette på grillelementet de siste minuttene.

Tilbehør:
Smørdampet Grønnkål med hasselnøtter, smakssatt med salt og pepper og litt sitronsafr er nydelig til.

Baguette og kryddersmør er også herlig tilbehør som gjør det greit å få med seg alt av saus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar