Annonse

tirsdag 28. april 2015

Brenneslesuppe

Verdens verste ugress, gir verdens beste suppe! Snakker om sesongvare. Det er ikke mange dagene på våren at du kan plukke de ferske fine skuddene av brenneslen som kan brukes til suppe. Det beste er at du blir kvitt ugress og ar du kan spise det. I tillegg er det fullt opp av gode stoffer og vitaminer og sånn som ikke står i ordlista en gang. Så løp ut og plukk, mens det enda er tid!!


2 porsjoner
1 bolle brennesle
4 dl vann
3 stk sjalottløk
2 dl hvitvin
1 dl kyllingbuljong
2 dl kremfløte
2 stk egg
50 g parmesan, i tynne skiver
olje og salt og pepper

Slik gjør du det:

Plukk eller klipp ung brennesle. Bruk hansker (eller fryseposer) for å beskytte hendene). Fyll en stor bolle. Skyld brenneslen godt i kaldt vann. Kok den i fem, seks minutter i 4 desiliter vann. (Brenneslen brenner ikke etter at den er kokt). Kjør med stavmikser til alt er glatt. Ta noen spiseskjeer av denne kraften og legg i en skål. Hell på noen spiseskjeer med olivenolje og sett til side. Finhakk sjalottløken. Fres den i en kjele i litt olje til den blir blank. Hell på hvitvin og la det koke inn til halvparten. Ha i kyllingbuljong og kremfløte og la det koke inn i noen minutter. Spe på med brenneslekraften. Smak deg fram. Smak til med salt og pepper og litt chilipulver. Servér med brennesleoljen og parmesanskav. De hardkokte eggene deles i to og legges i suppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar