Annonse

lørdag 28. mars 2015

Vårruller

Favorittkveldsmat, snacks, forrett - whatever. Vårruller er bare fantastiske uansett. Jeg kjøpte en kinesisk kokebok  for herrens mange år siden og her er min oppfatning av hva som sto i boka om akkurat vårruller.



Stek kyllingkjøttdeig omtrent som du lager tacokjøtt, men tilsett kinesisk femkrydder, ingefær eller andre krydderier du forbinder med smak av det kinesiske kjøkken. Husk også salt og pepper.

Når dette er ferdig og litt avkjølt tar du fint strimlet gulrot, bønnespirer finsnittet bambusskudd, kinakål osv etter egen smak og vender inn i kjøttet med litt maisenna.

Så legges en spiseskje av blandingen diagonalt på ett ark "Spring Roll Wraps" og du ruller inn den snippen som er nærmest deg, bretter inn hjørnene til høyre og venstre og fortsetter rullingen, limer det siste hjørnet med litt maisenna rørt ut i vann.

Så friterer du rullene i frityrgryten til de er gyldne utenpå og legger de over på et tørkepapir slik at overflødig olje renner av.

Serveres med soyasaus eller en saus bestående av soyasaus, sursøt chilisaus , muligens med litt wasabi eller hva du liker selv.

Ris er også godt til om du vil bruke det til ett mer mettende måltid.

Har også forsøkt å steke de i Phillips AirFryer og det blir akkurat like bra. Da dypper jeg dem i en nøytral olje før de går i Fryeren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar