Annonse

fredag 27. mars 2015

Skikkelig Italiensk Pizza blir ikke skikkelig uten Tipo 00 mel

Sprø tynn bunn og med mange alternativer til topping. Med denne bunnen er du dømt til å lykkes.
En annen faktor som er viktig er en skikkelig pizzastein eller pizzastål og en stekeovn som går opp i minst 260 -290 grader..



1 kg Tipo 00 Pizzamel
7 dl vann
1/4 pk fersk eller tørrgjær
1 ss salt
1 ss sukker
1 dl extra virgin olivenolje

Løs opp gjæren i lunkent vann, eller bland tørrgjæren i melet. Ha alt i en bolle og rør sammen til en smidig deig. La heve i en halv time.

Elt deigen en gang til, del den i passse emner og kjevle ut til meget tynn pizzabunn.

Ha på pizzasaus etter egen smak og toppe med det tilbehøret du liker best og skikkelig Mozzarella ost. Stekes ved så høy temperatur som mulig i den ovnen du har i ca 10 - 15 minutter.


Enda bedre resultat om du lager deigen dagen før og lar den gjære sakte i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar