Annonse

tirsdag 31. mars 2015

Lammesadel

Siden vi ikke er så mange personer som skal nyte påskelammet sammen, foretrekker vi lammesadel framfor lammelår. Lammelåret har sine utfordringer i og med at det er stort og det er vanskelig å treffe en kjærnetemperatur som er ideell.


Sadelen har mer delikat kjøtt i og med at det her er både ytre- og indrefilet. Når vi leter etter den perfekte sadel, går vi på jakt etter et stykke med størst mulig indrefilet. Det gjør det litt enklere å bestemme hvor mye den skal stekes for at ballansen mellom indre og ytre skal bli best mulig.

Ingredienser:

1 stk stor lammesadel med mye indrefilet
Melne poteter
Gulrøtter
Kraft elller Buljong
Fennikel
Jordskokk
Hvitløk

Slik gjør du:

Gni inn sadelen med salt og pepper. Kjør sammen ca 1 dl romstemperert smør og så mange hvitløksfedd som du tør, med stamikseren, Smør på hele sadelen. Dryss over litt ekstra salt og pepper.

Legg potetskiver og gulrotskiver lagvos i langpanna og hell over kraft/buljong. Sett i ovnen på 120 grader. Stikk et steketermometer i ytrefileten. Stek til en kjernetemperatur på 60 grader. Ta ut av ovnen og la den hvile. Sjekk om potetene og gulrøttene er ferdige. Hvis de er OK has de over i en kjele. Sett ovnen opp på 240 grader.

Mens steken hviler, lager du en puree av jordskokk og fennikel ved å dele grønnsakene i små biter som kokes møre i melk. Når de er klare kjøres de imed stavmikseren til en fin puree som smakssettes med salt og pepper. Vil du ha mer anissmak lar du en stjerneanis koke med og tar den ut før du purerer grønnsakene.

Så setter du sadelen tilbake i ovnen noen få minutter så skinnsiden blir gylden og crispy.

Da gjenstår bare å skjære ut filetene og dele de i pene stykker og server. Kraften fra potetene og gulrøttene er en super skjysaus som er både lettere og mer elegant enn annen saus til denne retten.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar